Marinković ne želi da bude direktor Pozorišta mladih

NOVI SAD, 11. oktobra 2012. (Beta) - Glumac Dragan Marinković Maca odbio je u četvrtak da ga Skupština Novog Sada imenuje za vršioca dužnosti upravnika novosadskog Pozorišta mladih.

Marinković je pismom obavestio odbornike i "deo javnosti kojem je do njegovog mišljenja stalo", da nakon svega što je o njemu izrečeno u poslednjih nekoliko dana ne može prihvatiti dužnosti v. d. direktora Pozorišta mladih.

"Ujedno se zahvaljujem odbornicima koji su me na to mesto predložili, kao i Upravnom odboru ove ugledne institucije kulture, jer su prepoznali moju iskrenu nameru da u rad pozorišta unesem novi kvalitet i energiju koja mu je preko potrebna", naveo je Marinković.

Marinković je naveo da je, "kao čovek kojem je Novi Sad u srcu i kome se dete u tom gradu rodilo i koji je zavoleo zbog toga što je otvoren za sve ljude dobre volje, spreman da pruži svoj doprinos na svakom planu, posebno u oblasti koja predstavlja njegov životni poziv, ali ne po cenu "šikane kojoj su on i njegova porodica izloženi proteklih dana".

"Od onih koji su inspirisali, sprovodili i raspirivali bezočnu kampanju koja je protiv mene vodjena u gotovo svim medijima, očekujem da makar upola toliko energije i resursa ulože u raskrinkavanje ljudi koji su poslednjih godina unesrećili ovu zemlju, pokrali je kao i gradjane Srbije, a mnogi od njih to i danas nesmetano čine", naveo je Marinković.

Pogledajte još