Iza napada na Vučića stoje tajkunski interesi

BEOGRAD, 11. oktobra 2012. (Beta) - Srpska napredna stranka (SNS) kritikovala je u četvrtak lidera Liberalno-demokratske stranke Čedomira Jovanovića zbog njegovih napada na predsednika SNS Aleksandra Vučića i zatražila da objavi ko danas od tajkuna stoji iza njega.

"SNS konstatuje da iza svakog napada uspešnog biznismena i propalog političara Čedomira Jovanovića na predsednika SNS Aleksandra Vučića stoji isključivo finansijski interes i ništa više", navodi se u saopštenju.

Jovanović je ranije kritikovao SNS navodeći da vrši pritisak na republičko tužilaštvo, a za prvog potredsednika Vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića je rekao da je njegova uloga "vrlo konfuzna i opasna po Srbiju".

On je ocenio da je Vučić čovek bez ikakvog smisla za upravljanje službama bezbednosti i kritikovao način na koji se Vučić obraća javnosti jer "previše sporo priča i to toliko traje da nikada ne može da dočeka kraj rečenice".

Naprednjaci su od Jovanovića zatražili da kaže zašto više ne sme da pomene imena Miroslava Miškovića i drugih biznismena i ocenila da bi mu bolje bilo da objasni čijim i kojim parama su privatizovana Fidelinka i druga preduzeća, "umesto što pokušava da drži lekcije boljima od sebe".

Pogledajte još