Mihajlović: Napašćemo Belgiju

"Videli smo koje su prednosti i mane kod Belgijanaca. Nijedna ekipa nije perfektna, a sutra ćemo videti kako smo se spremili. Hoćemo pobedu u svakom meču, a ne razmišljamo o tome da ne izgubimo. Počećemo ofanzivno, a verovatno će se tokom meča stvari na terenu menjati, što je normalno", kazao je Siniša Mihajlović novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Selektor Srbije neće moći da računa na povređene Ljubomira Fejsu, Miralema Sulejmanija, Dušana Bastu i Ivana Radovanovića. Ipak, postoji mogućnost da neko od ovih igrača dobije šansu na meču sa Makedonijom sledeće nedelje.

"Za dva mesta u timu imam nedoumice, ali se ne radi o golmanima. Sutra ujutru ćemo imati lagani trening, pa ćemo tada rešiti sve dileme. Koga god da izaberem, neću pogrešiti", dodao je Mihajlović.

Kapiten Branislav Ivanović kazao je da ekipu ne bi trebalo da zanima ko će igrati za Belgiju.

"Pre svega treba da mislimo na nas i da razmišljamo o načinu na koji ćemo mi da se suprotstavimo njima", poručio je Ivanović.

Nedavno je legandarni engleski fudbaler Dejvid Plat izjavio da je Aleksandar Kolarov jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca, ali da je Mihajlović bolji.

"Selektor je dao više golova od mene, ali ja sam u prednosti, jer on više ne može da ih izvodi, a ja mogu", kazao je Kolarov.

Ni Mihajlović mu nije ostao "dužan".

"Mogu da izvodim slobodne udarce, ali ne mogu da igram. Ipak, sviđa mi se što si tako perspektivan", poručio je selektor Kolarovu.

Mihajlović, Ivanović i Kolarov su još jednom zatražili podršku navijača u Beogradu.

Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Srbije i Belgije igra se sutra od 20.30 na stadionu Crvene zvezde.

(Tanjug)

Pogledajte još