Uhapšeno 15 Bojovićevih saradnika

U zajedničkoj akciji srpske i španske policije u Španiji je uhapšeno petnaest osoba poreklom iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hravatske, koji se dovode u vezu sa kriminalnom grupom Luke Bojovića.

Uhapšeni su Bojevićev brat Nikola Bojović i supruga Barbara Bojović. Ovu informaciju potvrdio je i Direkror policije Milorad Veljović.

Direktor policije je rekao da je u više gradova u Španiji, Las Palmasu i Alikanteu izvršen pretres u više od 20 stanova i nekoliko privatnih preduzeća.

Prema njegovim rečima, tom prilikom su zaplenjena određena dokumenta i materijali koja se dovode u vezu sa grupom Luke Bojovića.

U narednim danima, kaže Veljović, biće jasnije ko je sve učestvovao u tim krivičnim delima.

"Ono što je još bitno, a to je da akcija nije završena, da se nastavlja i da ćemo narednih dana konkretnije znati o kojim se licima radi i ko je još vezan u okviru akcije, a vezano za dela koja su se dešavala na prostorima Srbije i šire", naveo je Veljović.

Organizovana kriminalna grupa, pored likvidacija, sumnjiči se i za pranje novca i prodaju narkotika iz Južne Amerike preko Španije ka zapadnoj Evropi.

Akciju su izvele bezbednosne službe Srbije, Uprava kriminalističke policije i policija Španije.

Luka Bojović, Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić uhapšeni su u Valensiji 9. februara.

Bojović je označen kao vođa "Zemunskog klana", kriminalne grupe na čije je čelo stao marta 2003. godine, posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića i policijske akcije "Sablja", u kojoj su ubijeni prethodni šefovi grupe Dušan Spasojević i Mile Luković.

Bojović je iz Srbije pobegao juna 2010. godine pošto su uhapšeni Sretko Kalinić i Miloš Simović posle njihovog međusobnog obračuna u Zagrebu.

Bojović je pravosnažno osuđen na 14 meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i na osam meseci zbog falsifikovanja ličnih dokumenata

12.10.2012.

Pogledajte još