Top pet najčešćih Facebook grešaka

Možda niste novajlija na društvenim mrežama, ali to ne znači da zante baš sve. Vaš "staž" na Facebooku ne znači da je vaš profil drugima zanimljiv i da vas prijatelji ne doživljavaju kao smarača. Da ne biste upali u zamke koje kriju mogućnosti koje su vam na raspolaganju na Facebooku, ne činite sledeće greške koje po "Cover magazinu" spadaju u one koje se najčešče mogu sresti kod aktivnih korisnika ove popularne društvene mreže:

1. Preterano pozivanje drugih u grupe i slanje zahteva za igre

Jedna vrlo važna osobina Facebooka je da je zbog njega svet manji i da svoje prijatelje vrlo lako možete informisati o važnim stvarima koje vam se događaju u životu, međutim, niko ne voli preterivanje. Ukoliko vi volite da igrate igrice, ne znači da to vole i svi vaši prijatelji. Ukoliko šaljete pozivnicu za igru, nemojte je slati svima nego se ograničite na one prijatelje koje bi to stvarno moglo i da zanima. Isto je i s grupama, nema nikakve potrebe slati pozivnicu prijatelju koji živi u drugoj državi za grupu koja se bavi lokalnim problemima.

2. Lajkovanje sopstvenih statusa, komentara, slika...

Opciju „Sviđa mi se“ koristite kada su drugi u pitanju, nemojte lajkovati ono što vi postavljate ili komentarišete kod drugih jer je sama činjenica da ste vi to postavili ili napisali dovoljna. Pustite druge neka izražavaju svoje mišljenje.

3. Preterano iskazivanje ljubavi

Svi shvatamo važnost toga da ste vi i vaš partner odlučili da javno objavite da ste u vezi, ali to je sasvim dovoljno. Svakodnevni izlivi ljubavi po zidu (wall), preterano komentarisanje fotografija, statusi koliko ga/nju volite i slično, vrlo brzo vašim prijateljima postaju naporni. Naravno da možete povremeno uraditi nešto od toga ali je umerenost ključna, za ostalo koristite mobilni telefon.

4. Opsesivno komentarisanje svega i svačega

Sigurno svako od vas ima nekog prijatelja za kojeg vam se čini da je stalno online i da mu je jedina zanimacija u životu komentarisanje na Facebooku. Naravno da ne treba da se ustručavate da prokomentarište nešto što vam je zanimljivo, neobično i slično, ali sve ima svoje granice. Morate da imate život i van ove društvene mreže.

5. Postavljanje fotografija koje nisu za javnost

Svi imamo fotografija koje su zanimljive za gledanje u društvu i za prisećanje nekih izlazaka, međutim, neke od njih jednostavno nisu za širu javnost. Drugi ne znaju o čemu se radilo niti kakva je to bila zabava. Stavite neke slike, ali one koje nisu dvosmislene.

Pogledajte još