Nuba tvrdi da se protiv nje ne vodi istraga u Sloveniji

BEOGRAD, 12. oktobra 2012. (Beta) - Slovenačka kompanija Nuba savetovanje i investiranje saopštila je u petak da se protiv nje u Sloveniji ne vodi policijska istraga.

U saopštenju je istaknuto da je, na zahtev Nube, slovenačka policija 9. oktobra 2012. godine dostavila dopis kojim je potvrdila da se protiv te kompanija ne vodi predkrivični postupak niti je osumnjičena za krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Tim dopisom su, kako je navela Nuba, "demantovene insinuacije o spornim poslovima" te kompanije koje objavljuju mediji u Srbiji.

"Iako kompanija nikada nije neetički i protivpravno poslovala, ni na tržištu Srbije ni na tržištu Evropske unije, našli smo se usred afere", piše u saopštenju Nube.

Slovenačka kompanija je u Srbiji poslovala preko svoje firme Nuba invest, koja je, kako je navedeno u saopštenju, "u Srbiji gradila najsavremeniju telekomunikacionu mrežu po visokim evropskim standardima, kakvi postoje u regionu".

"Kao investitor kompanija je o sada povezala tri deonice u Srbiji i pri tom uložila preko 40 miliona evra i uposlila više od 1.000 ljudi", istakla je Nuba i odbacila "sve neosnovane sumnje da je nezakonito poslovala na tržištu Srbije".

Pogledajte još