Hajduk iz Splita pred stečajem

Hrvatski mediji prenose da se u znak protesta zbog te odluke, ispred sedišta Gradskog veća u Splitu okupilo nekoliko stotina navijača Hajduka, kojima je za ponedeljak obećana nova sednica gradskog veća na kojoj će se ponovo raspravljati o davanju garancije za kredit Hajduku.

Nakon što na danasnjoj sednici Gradsko veće nije odobrilo da grad bude jamac za kredit od 30 miliona kuna na rok otplate od godinu dana, predsednik Uprave Hajduka Marin Brbić rekao je da klub očekuje stečajni postupak. Brbić je rekao da je šokiran takvom odlukom grada.

"Ovo je kraj. Klub mora u stečaj, a šta će dalje biti, stvarno ne znam. Nadam se da su svesni svoje odluke, kako vladajući tako i oni iz opozicije", rekao je Brbić, a prenela je Hrvatska radio-televizija.

Tokom rasprave na sednici veća Brbić je rekao da su trenutne obaveze Hajduka oko 89 miliona kuna, te da većina igrača od aprila nije dobila platu. On je upozorio da klubu preti stečaj ukoliko u idućih
desetak dana ne dobije 30 miliona kuna, a uz to će im UEFA oduzeti licencu za takmičenje.

Grad Split trebalo je da Hajduku da jamstvo za otplatu 15 miliona kuna zajma od Privredne banke Zagreb, kojim bi se osigurala likvidnost i 15 miliona kuna zajma od Hipo Alpe Adria Banke za plaćanje žurnih obaveza.

Od 21 većnika za predlog je glasalo sedam većnika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i nezavisnih većnika, dok je pet većnika Socijaldemokratske partije i Hrvatske narodne stranke bilo protiv.

Osam većnika Hrvatske građanske stranke gradonačelnika Željka Keruma, koji se smatra najvećim krivcem za novonastalu situaciju, bilo je suzdržano, kao i jedan većnik SDP-a.

Beta

Pogledajte još