Rešena misterija divovskog oka!

Đino Kovači (Gino Covacci) je šetajući Pompano plažom na Floridi slučajno pronašao veliko plavo, objavili su mediji kojima je rekao da je oko bilo sveže, ali još uvek krvavo kad ga je pronašao.

Oko je predao policiji koja ga je prosledila Institutu za okeanografiju i ribarstvo, a oni su odlučili da ga pošalju kolegama u Sankt Petersburgu na daljnja testiranja.

Fotografija divovskog oka je objavljenja i na Facebook i pokrenula se velika polemika oko toga kome bi moglo da pripada - da li lignji ili nekoj drugoj morskoj životinji.

Međutim, čini se da je misterije ipak rešena! Na sajtu Deepseanews.com je objavljeno da je grupa profestora sa Duke univerizteta, na čelu sa profesorom biologije Sonkeom Jonsenom nakon istraživanja i međusobnih konsultacija zaključila da je definitivno reč o oku sabljarke.

U prilog njihovom zaključku su i rezultati drugih analiza koje su pokazale prisustvo kostiju kod životinje kojoj bi oko moglo da pripada, što definitivno isključuje mogućnost da se radi o oku lignje.

Pogledajte još