Orlovi: Belgija je prošlost, okrećemo se Makedoniji

"Imamo još dovoljno prilika da se vratimo, da nadoknadimo izgubljeno i da se posvetimo sebi. Juče je prošlost, okrećemo se budućnosti. Od danas ćemo misliti samo na utorak i utakmicu protiv Makedonije. To će biti mnogo važan meč, ali ga ipak ne bih ocenio kao presudan u kvalifikacijama", rekao je vezista Alen Stevanović na konferenciji za medije u Staroj Pazovi, dan posle utakmice sa Belgijom.

Stevanović je protiv Belgije debitovao za reprezentaciju Srbije.

"Uložili smo mnogo proteklih dana, sada smo i razočarani, emotivno i fizički ispražnjeni, ali to moramo da zaboravimo. Odigrali smo dobrih 45 minuta, ali smo kažnjeni za promašaje. U prvom poluvremenu praktično smo samo mi postojali na terenu, i doslovce igrali kako smo hteli. Posle primljenog gola igrali smo malo više srcem nego glavom i oni su to iskoristili", rekao je fudbaler italijanskog Torina.

POGLEDAJ VIDEO: Srbija - Belgija 0:3

Vezni fudbaler Aleksandar Ignjovski rekao je da on i njegovi saigrači moraju da preduzmu sve kako bi u Makedoniji osvojili sva tri boda.

"Zaista nam je teško pao poraz pred našim navijačima, ali moramo da preduzmemo sve da u Makedoniji osvojimo tri boda", rekao je Ignjovski.

Igrač nemačkog Verdera ocenio je da Belgijanci izgledaju kao najkvalitetniji tim u Grupi A kvalifikacija, u kojoj još igraju i Hrvatska, Vels i Škotska.

"Posle tri odigrane utakmice Belgijanci zaista izgledaju kao najkvalitetniji tim naše grupe, mada je nezahvalno reći da si lako pobedio bilo koju ekipu u današnjem fudbalu, a posebno reprezentaciju neke zemlje", ocenio je Ignjovski.

On je kazao da bi sve bilo drugačije u utakmici sa Belgijom da je njegova ekipa iskoristila neku od brojnih prilika sa početka utakmice.

"Sigurno bi sve bilo drugačije da je neka od naših prilika završila golom, a ovako se sve srušilo posle jednog centaršuta Belgijanaca, koji im je doneo vođstvo. Krajnji ishod meča svakako nije odraz snaga na terenu jer smo u drugom poluvremenu pali zbog umora, popustila nam je koncentracija i dva kontranapada su bila dovoljna da Belgija ubedljivo pobedi", kazao je Ignjovski.

POGLEDAJ FOTOGALERIJU: Srbija - Belgija 0:3

Zbog žutih kartona protiv Srbije neće igrati najbolji makedonski fudbaler Goran Pandev, a golman "orlova" Željko Brkić istakao je da to ne mora ništa da znači, pošto su i Belgijanci igrali bez dva bitna igrača, pa su pobedili.

"Jasno je da je Pandev sjajan igrač i zaista ga dobro poznajem iz Italije, ali iz slučaja sa Belgijom vidimo da su mnogi smatrali da je naša prednost što im nisu igrali Romelu Lukaku i Maruan Felaini, a ispostavilo se da su njihove alternative bile najbolji pojedinci na utakmici", rekao je Željko Brkić.

Reprezentacija Srbije gostuje Makedoniji u utorak, 16. oktobra od 20.30 na stadionu u Skoplju.

Beta

Pogledajte još