Hapšenje Bojovićeve grupe može da rasvetli neka ubistva

"Zaplenjena dokumentacija može dovesti do rasvetljavanja krivičnih dela na području Srbije koja su izvršena u poslednjih nekoliko godina, pre svega o dvostrukom ubistvu u Ulici Cara Dušana u beogradskoj opštini Zemun. Ali, da ne prejudiciram", rekao je Veljović televiziji B 92.

U zemunskoj ulici Cara Dušana su 7. septembra 2011. godine ubijeni Danilo Radonjić iz Bara sa prebivalištem u Beogradu i Dženan Ramović iz Podgorice. Oni su bili u "mercedesu" novosadskih tablica.

Veljović je najavio da će uskoro nekoliko policajaca iz Srbije otputovati u Španiju kako bi pregledali dokumentaciju i došli do određenih podataka koji bi mogli da doprinesu rasvetljavanju ubistava u Srbiji.

Španska policija je u četvrtak, 11. oktobra, na Kanarskim ostrvima uhapsila suprugu i brata Luke Bojovića, Barbaru i Nikolu, dok su ostali članovi grupe iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"Možemo reći da hapšenje ima indirektne veze sa Lukom Bojovićem, ali krivično-procesno nema nikakve veze sa hapšnjem Bojovića, niti sa procesom koji se protiv njega vodi ili njegovim izručenjem u Srbiju. Podaci se odnose na sasvim novu kriminalnu grupu koja radi na prostoru Španije i šire, a prvenstveno u Las Palmasu", rekao je Veljović.

Istakao je da je to "jedan novi momenat" i ponovio da su uhapšeni osumnjičeni za pranje novca, trgovinu ljudima i drogom.

Upitan o mogućoj povezanosti uhapšene grupe sa Bojovićem, Veljović je odgovorio da je nelogično da uhapšeni supruga I brat Bojovića nemaju sa njim dodirnih tačaka.

"Ali, kao predmet u kojem je procesuiran Luka Bojović ovaj slučaj je sasvim odvojen", rekao je Veljović.

Na pitanje o tokovima novca kriminalne grupe, Veljović je odgovorio da je najveći deo ilegalnih poslova grupa radila na teritoriji Kanarskih ostrva, koja su bila i utočište članova Bojovićeve
grupe.

Bojović je u februaru uhapšen u Španiji i Srbija je zatražila njegovo izručenje.

BEOGRAD, 13. oktobra 2012. (Beta)

Pogledajte još