Đoković osvojio Šangaj

Novak Đoković je do 33. titule u karijeri došao posle tri sata i 22 minuta igre, revanširavši se Mareju za dva poraza ove godine - u polufinala Olimpijskih igara u Londonu i finalu Ju Es Opena.

Drugi reket sveta nije briljirao, morao je da spašava pet meč lopti, ali je u ključnim trenucima podsetio da izdanja iz 2011. kada je samouvereno vladao teniskim terenima.

Đoković je trijumfom u Šangaju smanjio razliku u odnosu na Švajcaraca Rodžera Federera na vrhu ATP liste, koja sada iznosi 195 bodova.

POGLEDAJ VIDEO: Đoković preko Mareja do titule

Prvi set obeležio je veliki broj preokreta. Đoković je prvi prekinuo seriju brejkova i poveo sa 5:4, ali mu to nije pomoglo jer je Marej uspeo da dođe do prednosti iako je četiri puta gubio servis.

Srpski teniser nije popravio igru u nastavku meča, nastavio je da promašuje prvi servis i oscilira, što je Endi Marej iskoristio i u sedmom gemu napravio brejk za vođstvo od 5:3.

Bio je Đoković na ivici poraza u tim trenucima, ali je serijom atraktivnih poteza meč uveo u taj-brejk.

Đoković je dobro počeo, poveo sa 3:1, ali je duplom servis greškom vratio u život Mareja, koji nije uspeo da iskoristi pet meč lopti.

To kao da je uticalo na samopouzdanje Britanca, pa je srpski teniser u trećem setu bez većih problema došao do devete pobede u međusobnim duelima.

(Tanjug)

Pogledajte još