Teri: Moramo dobro da čuvamo Ševčenka

BEOGRAD, 30. marta 2009. (Beta) - Kapiten fudbalskog vicešampiona Evrope Čelsija Džon Teri upozorio je  saigrače iz reprezentacije da u kvalifikacionoj utakmici protiv Ukrajine moraju posebno da obrate pažnju na napadača Andreja Ševčenka.

Engleska i Ukrajina u sredu na Vembliju igraju kvalifikacionu utakmicu Grupe Šest za odlazak na Svetsko prvenstvo 2010. godine.

U toj grupi Engleska je prva sa 12 bodova iz četiri utakmice, dok je Ukrajina treća sa sedam bodova, ali i utakmicom manje.

Ševčenko je dve godine proveo u Čelsiju, od 2006. do 2008. godine i nije uspeo da se izbori za mesto u timu. Tada je iz Milana došao kao veliko pojačanje, za 30 miliona funti, ali se vratio u italijanski klub posle dve godine.

Iako navijači u Engleskoj ne misle da će njihovoj reprezentaciji 32-godišnji napadač prouzrokovati probleme, Teri smatra da bi bilo glupo zanemariti kvalitet bivšeg fudbalera Čelsija.

"Nije se dobro snašao u Čelsiju, ali Ševčenko je kvalitetan fudbaler sa dobrom završnicom i ako ga na trenutak zaboravite sigurno će postići gol. Ima prvoklasan osećaj za gol i moramo dobro da ga čuvamo", rekao je Teri za "Skaj Sports".

Takođe, Teri je istakao da Ševčenko dobro igra pod pritiskom, kao i da će u sredu imati poseban motiv.

"Igraće dobro iz dva razloga: da dokaže da su ljudi iz Čelsija pogrešili kada su ga pustili da ode, ali i da pokaže da još može dobro da igra", dodao je on.

Pogledajte još