Vagilact

Kako prepoznati prve znake narušene vaginalne ravnoteže?
Prvi simptomi se javljaju u vidu peckanja, svraba, neprijatnosti… pa do pojačane produkcije vaginalnog sekreta, izmenjene boje i mirisa…

Koji faktori uzrokuju vaginalne infekcije?
Neredovna higijena, veš od neprirodnog materijala kao i upotreba dnevnih uložaka su svakodnevni uzročnici vaginalnih infekcija. Takodje je faktor rizika i ulaženje u seksualne odnose bez zaštite. Pad imuniteta organizma kao i dijabetes mellitus su stanja koja takodje mogu izazvati česte i uporne vaginoze.

Istraživanja pokazuju da 60% žena bar jednom godišnje imaju simptome vaginalnih infekcija. Ova stanja se vrlo često mogu sprečiti ili prebroditi u početnom stadijumu.

Unošenjem probiotskih kultura za vaginalnu primenu moguće je prevazići stanja narušene ravnoteže. Vaginalni probiotik, Vagilact ,sadrži laktobacile i mlečnu kiselinu koja doprinosi očuvanju optimalnog vaginalnog ph na kom se ne mogu razvijati mikroorganizmi. Probiotske kulture, laktobacili, sprečavaju vezivanje mikroorganiza i njihov opstanak u vagini.
Takodje se nalaze izoflavoni soje koji daju vlažnost i elasticitet vaginalnoj sluzokoži jer samo u tim uslovima se dejstvo laktobacila mlečne kisleine mogu maksimalno ispoljiti.

Vaginalni probiotici se stavljaju duboko u vaginu uveče pre spavanja i pored rešavanja siptoma vaginalnih infekcija mogu se koristiti preventivno pre odlaska na bazene, saune, kupališta ili nakon nekih invazivnih ginekoloskih intervencija kao sto su uklanjanje vaginalnih kondiloma kako bi podgli lokalni vaginalni imunitet.

Svaka savremena žena mora brinuti o svom intimnom zdravlju podjednako kao i o svom izgledu i nezi i VAGILACT zauzima mesto u njenoj tašni odmah pored novog Chanel-ovog ruža i Pradinog parfema.

Pogledajte još