Milan Popović ostaje bez sina?

Ukoliko su tačne informacije da Milan Popović svog sedmomesečnog sina Aleksandra nije video duže od tri meseca, njegova, sada već bivša verenica Severina ima zakonsko pravo da na sudu zatraži da mu se privremeno oduzmu roditeljska prava, piše "Blic".

Na osnovu hrvatskog Porodičnog prava, Severina će imati mogućnost da traži alimentaciju koja bi mogla da iznosi do 1.500 evra mesečno. U Hrvatskoj se obično alimentacija određuje u visini zarade roditelja, i iznosi 17 odsto.

Poznata pevačica, prema mišljenju advokata, na sudu može da zahteva da otac učestvuje u pokrivanju troškova dadilje, skijanja, skupih privatnih vrtića i škola, kao i računa u elitnom kraju u kome živi, piše "Blic".

Dok sud ne odredi kod koga će dete da živi u budućnosti, Milan će sina Aleksandra moći da viđa samo u Hrvatskoj. Takođe, pevačica za svako napuštanje zemlje sa detetom mora da dobije dozvolu od nadležnog centra za socijalni rad. Sud će regulisati susrete deteta sa roditeljem sa kojim više ne živi zajedno, ukoliko se Severina i Milan to sami ne dogovore.

List "Press" piše da bi Severina mogla da očekuje mesečnu alimentaciju od 1.350 evra nakon raskida veridbe sa srpskim „kraljem bakra" Milanom Popovićem.

- Ona može da traži novac za dadilju, skijanje, skupe privatne vrtiće i škole, kao i za život u luksuznom delu grada. Nažalost, nismo Amerika, pa taj iznos najviše može da dosegne 10.000 kuna mesečno (oko 1.350 evra). Ukoliko je tačno da Milan sina nije video tri meseca , Severina može da traži na sudu da mu se privremeno oduzmu roditeljska prava - kažu hrvatski advokati.

Spekuliše se i da je Milan nevenčanoj supruzi branio da se šminka, da ju je ponižavao pred prijateljima kako se oblači i da je zbog plača bebe često odlazio od kuće.

Pogledajte još