Protest studenata Fakulteta likovnih umetnosti

BEOGRAD, 15. oktobra 2012. (Beta) - Studenti fakulteta Likovnih umetnosti (FLU) u Beogradu, njih oko 100, protestuju u ponedeljak ispred zgrade fakulteta u Rajićevoj ulici, tražeći bolje uslove za upis naredne godine studija.

Studenti bojkotuju nastavu zbog toga što, kako tvrde, postoji oko 15 odsto njih koji imaju maksimalnih 60 odsto bodova, i prema sadašnjim ulovima neće moći da se školuju o trošku države.

"Tražimo da svi koji imaju 60 bodova dobiju status budžetskih studenata, a da oni sa osvojenih 56 budu oslobodjeni plaćanja školarine", rekao je agenciji Beta predstavnik studenata Uglješa Stanimirović.

On je precizirao da status budžetskog studenta podrazumeva i beneficije poput smeštaja u dom i ishrane u menzi.

Stanimirović je kao problem istakao i to što je školarina na Fakultetu likovnih umetnosti visoka i iznosi 150.000 dinara, a tu sumu i prate i veliki dodatni troškovi. Ipak studenti nisu zatražili i smanjenje cena školarine.

Svoje zahteve akademci FLU uputili su upravi fakulteta i Ministarstvu prosvete, ali još nisu dobili odgovor. Kako najavljuju, protest nastavljaju do rešenja njihovih problema i ispunjenja zahteva.

Pogledajte još