Birhof traži strpljenje za Gomeza

BERLIN, 30. marta 2009. (Beta-Rojters) - Tim menadžer nemačke fudbalske reprezentacije Oliver Birhof rekao je da je napadaču "pancera" Mariju Gomezu potrebno strpljenje kako bi prevazišao golgetersku krizu, pošto na 13 prethodnih utakmica nije postigao pogodak za nacionalni tim.

"Pred njim je uspešna karijera, mlad je. Moramo da mu damo dovoljno vremena", rekao je Birhof.

Glavna tema medija u Nemačkoj je neefikasnost napadača Štutgarta u reprezentativnom dresu, a spekuliše se da bi na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo protiv Velsa u sredu, Gomez mogao poslednji put, da bude u prvom timu reprezentacije.

Napadač Štutgarta godinu dana nije postigao pogodak za reprezentaciju, a na utakmici protiv Lihtenštajna propustio je nekoliko dobrih šansi. Nemačka je u subotu pobedila Lihtenštajn sa 4:0.

Birhof smatra da bi izjava jednog od najboljih košarkaša svih vremena Majkla Džordana, da je u svojoj karijeri promašio više od 9.000 šuteva i izgubio 300 utakmica, mogla da koristi Gomezu.

"Tu izjavu će Mario ozbiljno shvatiti. To (neefikasnost) je deo karijere svakog napadača. Međutim, niko ne može da kaže da je Gomez u krizi, jer on postiže golove za svoj klub", smatra on.

Gomez je za reprezentaciju odigrao 22 utakmice i postigao je šest golova, a poslednji put je bio precizan prošlog marta na meču protiv Švajcarske.

"To je i pitanje mentalne snage. Čini mi se da je to problem sa kojim se svi napadači suočavaju", dodao je Birhof.

Nemačka je prva u kvalifikacionoj Grupi Četiri sa 13 bodova iz pet utakmica, dok je Vels na četvrtom mestu sa pet bodova iz pet mečeva.

Pogledajte još