Stonsi najavili četiri slavljenička koncerta

LONDON, 15. oktobra 2012. (Beta-AP) - Grupa "Roling stouns" (The Rolling Stones) je saopštila u ponedeljak da se vraća koncertima - 25. i 29. novembra nastupiće u londonskoj Areni 02, a 13. i 15. decembra u centru Prudenšl u Njuarku, kod Njujorka, SAD.

"Stonsi" su poslednji put nastupili pre pet godina. Četiri predstojeća koncerta su, kako su rekli, kruna ovogodišnje proslave pola veka od njihovog prvog nastupa.

"Svi vole da slave, a London i Njujork su dobra mesta da se to uradi", naveo je pevač Mik Džeger (Mick Jagger) u saopštenju.

"Stonsi" su prodali više od 200 miliona ploča, a imali su mnoštvo hitova: "(I Can't Get No) Satisfaction", "Paint It Black", "Jumping Jack Flash", "Sympathy For The Devil", "Angie", "Start Me Up", "Honky Tonk Women", "Gimme Shelter", "Street Fighting Man", "Let's Spend The Night Together", "Brown Sugar", "It's Only Rock'n'Roll", "Tumbling Dice"...

Poslednjih godina "Stonsi" su najviše zaradjivali od koncerata. Njihova poslednja svetska turneja "A Bigger Bang" (2005-2007) donela im je više od 500 miliona dolara.

Za novembar je najavljena kompilacija njihovih najvećih hitova "GRRR!" u trostrukom i četvorostrukom CD formatu. Tu će biti i dve nove pesme: "Doom And Gloom" i "One More Shot" - prve od 2005. godine, kada su "Stounsi" izdali poslednji studijski album "A Bigger Bang".

Pogledajte još