Misterija: Čije je veliko plavo oko pronađeno na Floridi? (VIDEO)

Od momenta kada je Đino Kovači na plaži Pompano pronašao veliko plavo oko, biolozi pokušavaju da razotkriju tajnu porekla ovog ostatka nečijeg tela.

Nakon gotovo sedam dana rešavanja ove misterije, biolozi tvrde da postoji nekoliko mogućih odgovora: prvi je da je reč o oku lignje koja živi u velikim dubinama čije oko ponekad dostiže veličinu fudbalske lopte, drugi odgovor uključuje morskog psa vrste Alopias superciliosus, a u trećem kao moguća "vlasnica oka" pominje se pacifička sabljarka.

Iako zvanično saopštenje još uvek nije stiglo, iz Prirodnjačkog muzeja Floride tvrde da su naučnici skoro 100 posto sigurni da je reč o oku sabljarke:

- Bila je to riba veća od tri metra. Na zadnjoj strani oka pronađen je delić kosti životinje, a to isključuje morske pse budući da oni imaju hrskavicu. Najverovatnije je reč o sabljarki - kaže jedan od naučnika iz Floride.

Znači, ništa od teorije da je oko vanzemaljskog porekla ili možda da se radi o nekoj preživeloj praistorijskog životinji. Eh... A bilo je tako uzbudljivo.

Pogledajte još