Feliksa čuvala ikona majke Božije sa Hilandara dok je padao?!

Rozvel-Novi svetski heroj i rekorder, austrijski šampion u ekstremnim sportovima, Feliks Baumgartner, u nedelju je zadivio čitavu planetu koja mu je i bukvalno bila ispod nogu kada je sa 39 kilometara visine iskočio iz kapsule i srećno se spustio na tlo probivši pritom zvučni zid.

Ono što gotovo niko od milionskog auditorijuma koje je gledalo direktan prenos skoka hrabrog Austrijanca nije znao, jeste da je Feliksa tokom pada čuvala pravoslavna ikona Bogorodice sa Hilandara!

Naime, samo nekoliko minuta posle sletanja, dok je u bazi Rozvel u Novom Meksiku trajala euforija porodice Baumgartner i celokupne svetske javnosti, na Fejsbuku i Tviteru su osvanule brojne čestitke Feliksu od kojih je jedna bila posebno upečatljiva:

-Bravo prijatelju moj, tvoja hrabrost je ravna hrabrosti antičkih divova i zato sam znao da ćete ikona majke Božije iz grčkog manastira Hilandar koju si imao u džepu, sigurno sačuvati tokom herojskog leta, napisao je na Tviteru Feliksov nekadašnji kolega iz vojne jedinice u Austriji.

Iako je, očigledno nedovoljno upućen u istoriju, Baumgartnerov vojni drug greškom napisao da je Hilandar grčki manastir, sasvim je jasno da je novog planetarnog junaka i rekordera kroz neverovatan let od nebeskog svoda do zemlje čuvala srpska ikona bogorodice. Još uvek nije poznato odakle austrijskom ekstremnom sportisti ikona sa Hilandara u džepu specijalnog odela i da li možda Feliks Baumgartner ima i neke pravoslavne korene ali u svakom slučaju, desilo se da je naša svetinja na neki način pomogla najhrabrijem čoveku planete da uđe u legendu.

Izvor: Pravda

Pogledajte još