FIFA istražuje incident u Belfastu

LONDON, 30. marta 2009. (Beta-Rojters) - Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da će sprovesti istragu povodom incidenta na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo između Severne Irske i Poljske kada je novčićem pogođen pomoćni sudija meča.

Severna Irska je u subotu u Vindzor Parku pobedila Poljsku sa 3:2 i tako preuzela vođstvo u kvalifikacionoj Grupi Tri sa 10 bodova, dok je Poljska pretposlednja sa tri boda manje.

Utakmica u Belfastu je u prvom poluvremenu prekinuta na pet minuta kada je novčićem pogođen linijski sudija Šveđanin Stefan Vitberg.

"FIFA ispituje incident na utakmici između Severne Irske i Poljske, kada je pogođen švedski sudija. Dostavljeni su nam izveštaji glavnog sudije meča Martina Hansona i delegata, na osnovu kojih ćemo odlučiti da li ćemo pokrenuti disciplinski postupak", navodi se u saopštenju.

Takođe, utakmicu su obeležili sukobi navijača uoči i po završetku meča, u kojima je povređeno nekoliko policajaca, a devet navijača, uglavnom Poljaka je uhapšeno.

"Policajci su napadnuti ciglama, flašama i pirotehničkim sredstvima. Verujemo da su poljski nacionalisti došli u Belfast bez ulaznica, ali sa jasnom namerom da izazovu incidente", rekao je portparol policije u Belfastu.
.

Pogledajte još