Žene u akciji: Prva fotografija sa snimanja filma Maje Uzelac "Plava krv"

Nakon više od dve godine priprema, u Beogradu je trenutno u toku snimanje rediteljskog debija Maje Uzelac "Plava krv" - filma o kome se od prvih najava pričalo kao o modernom srpskom vesternu sa ženama kao glavnim junakinjama velikog okršaja.

Glumica Jovana Stipić, jedna od zvezdi filma, otkrila je na Twitteru kakva je atmosfera na setu "Plave krvi", odnosno kako izgleda opasna dama Katarina Obrenović koju ona tumači. Ovaj Katarinin/Jovanin look nam poručuje da je iza nje neka opasna bitka. Ali, da li je pobedila Laru? Videćemo...

Kako je najavljivano, film "Plava krv" je komična melodrama s plesanjem i pucanjem koja govori o dve žene koje za istog muškarca pomisle da je onaj pravi. Fatalni muškarac je Bili Branković, dok su dve fatalne žene Katarina Obrenović i Lara Karađorđević (prezimena nisu slučajnost!). U filmu nas očekuje sudar dva sveta, dva načina života, rat između plavuša i crnki i priča o tajnom Beogradu prave elite u kome se žene bore za ono u šta veruju... do poslednjeg daha.

Pričalo se da je Maja Uzelac glavne uloge u filmu "Plava krv" ponudila španskoj glumici Penelope Kruz i hrvatskom rokeru Džoniju Štuliću.

Nakon dugotrajnog kastinga, za ulogu muškarca oko koga se bore jedna plavuša i jedna crnka izabran je Sergej Trifunović, dok Jovana Stipić i Jelena Gavrilović igraju dame u ratu oko njegove naklonosti. Ostale uloge u ovom filmu pripale su sledećim zvezdama domaće kinematografije: Danijela Vranješ, Ana Jovanović, Anđelija Vujović, Ivan Jevtović, Katarina Radivojević, Maša Dakić, Feđa Stojanović, Miki Krstović i drugi.

Film "Plava krv" je još 2009. godine dobio podršku na konkursu Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, nakon čega se snimanje očekivalo tokom leta 2010, potom 2011, ali izgleda je 2012. godina ona kada će žene pokušati da se izbore za svoje mesto u srpskoj kinematografiji.

(old_image)

Foto: Twitter Jovane Stipić

Pogledajte još