Najgore tehnologije koje je čovek smislio!

Odgovori su vrlo zanimljivi, budući da su nam neke od tih tehnologija nešto što svakodnevno koristimo.

Alarm na automobilu
Pisanje isključivo velikim slovima stvara osećaj hitnosti, međutim, poslednji put kada se neko ozbiljno potresao u vezi sa upaljenim alarmom na automobilu bilo je 1988.

Faks mašine
Bez obzira na to koliko želimo da faks mašine postanu stvar prošlosti, mnogim kompanijama su i dalje potrebni potpisi koji nisu u elektronskoj formi.

Čitači kreditnih kartica

Ponekada je „da“ dugme odmah do ekrana, ponekad je na numeričkoj tastaturi, a ponekad je na ekranu osetljivom na dodir. I dok vi pokušavate da pogledom otkrijete gde se nalazi, prodavac vas sve vreme gleda kao da nikada u životu niste obavili finansijsku transakciju.

QR kodovi
Bez obzira na njihovu popularnost u marketingu, uglavnom ih retko koristimo. Nekada nam pružaju potrebnu informaciju, nekada nas vode do određene aplikacije a ponekad direktno na sajt.

Dugme za dremanje na satu

Ovo dugme je užasan izum. Pet do deset minuta više sa zatvorenim očima nikako se ne može računati u san. Zapravo, njegovo pritiskanje svakih par minuta samo će dovesti do toga da se osećaja mnogo umornije nego da ste odmah ustali kada se oglasio alarm.

Fejsbuk

Fejsbuk je za mnoge postao nužno zlo. Želimo da budemo u kontaktu sa starim prijateljima, ali zašto moramo da svakih par meseci apdejtujemo bezbednosna podešavanja?

Izvor: B92

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.