Evropski kup važan za razvoj džudoa

BEOGRAD, 16. oktobra 2012. (Beta) - Predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov rekao je da je predstojeći Evropski kup u Beogradu važan za razvoj tog sporta u zemlji, jer domaći takmičari imaju šansu da se na svom terenu oprobaju protiv vodećih evropskih protivnika.

"Evropski kup je značajan za razvoj džudoa u Srbiji, zato što naši takmičari imaju priliku da se na domaćem terenu oprobaju s vodećim evropskim takmičarima, što je psihološki mnogo lakše nego na nekom drugom mestu u Evropi", rekao je Todorov agenciji Beta.

Predstojeći turnir "Serbia open" biće peti po redu, a Todorov je kazao da je svake godine sve masovniji i bolje organizovan.

"Svake godine nam dolazi više ljudi. Prošle godine je učestvovalo 198 takmičara, a sada se prijavilo 380, što je skoro dvostruko više, a i kvalitet je veći, što znači da je sve teže našima da osvoje neku od medalja", kazao je Todorov.

Turnir, koji će se održati u beogradskoj hali Šumice, počinje u subotu, a rezultati sa njega se boduju za evropsku rang-listu, na osnovu koje se obavlja žreb za dalja takmičenja.

Žreb za Evropski kup održaće se u petak, a takmičenja počinju u subotu u 10.00. Ulaz u dvoranu Šumice je besplatan.

Pogledajte još