Vlada hapšenjima krije svoju nesposobnost

BEOGRAD, 16. oktobra 2012. (Beta) - Demokratska stranka (DS) zatražila je u utorak od Vlade Srbije da odgovori da li planira da u naredne cetiri godine hapsi sve članove DS da bi sakrila svoju nesposobnost i katastrofalne poteze ili će umesto politickog progona početi da se bavi problemima ljudi.

"U danu kada smo saznali da će nam verovatno biti ponovo uvedene vize, zbog neumerenih i opasnih izjava Ivice Dačića, Vlada se hitno okrenula hapšenju kao meri zataškavanja istine", ocenila je DS u saopštenju za javnost.

DS je navela da, umesto da javnost sazna zašto se Srbija za dva meseca vratila u devedesete sa nestašicama i zatvorenim granicama, u Bojniku se hapsi i u pritvoru zadržava bivši predsednik opštine iz DS.

"DS neće štititi nikoga ko je kriv i ogrešio se o zakon, podržavaće sve što Vlada radi u borbi protiv korupcije, ali se opravdano pita da li je moguće da glavna vest u Srbiji bude pronevera 150.000 dinara datih za socijalno ugrožene, a da pritom nijedna prijava o kupovini odbornika, podmićivanju i nasilju nad njima nije rešena, kada se zna da je nova većina u Novom Sadu uspostavljena uz pomoć glasova koji su dobijeni kupovinom romskih glasova", piše u saopštenju.

Pogledajte još