Vujošević: Pune tribine bi značile mladoj ekipi

Partizan u četvrtak u 20.45 u beogradskoj hali Pionir dočekuje moskovski CSKA u drugom kolu Evrolige.

"U Pioniru nikome nije lako da igra. Ostalo je još 700 karata u prodaji i ubeđen sam da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta. To ekipi puno znači, pa može da prevaziđe trenutne mogućnosti", rekao je Duško Vujošević na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, CSKA je ove godine obezbedio budžet i tim sa kojim pretenduje na titulu u Evroligi.

"Oni će sigurno biti oprezni, ali i maksimalno motivisani. Početak je sezone i ekipe još nisu razigrane. Međutim, ubeđen sam da će poznavaoci košarke uživati", rekao je Duško Vujošević.

On je dodao da Partizan ima "mlad tim" i da se oscilacije u igri događaju, ali i da će pobede biti veće iznenađenje nego porazi.

"Materijalna situacija je katastrofalna. Znam da je nepristojno u ovako siromašnoj zemlji kukati, ali ja to ne bih radio da imamo para. Bez političkog mentorstva ne mogu da se prave velike stvari. Partizan je potpuno nezaštićen", rekao je Duško Vujošević.

Kapiten crno-belih Vladimir Lučić ocenio je da njegov tim očekuje teška utakmica u Evroligi.

"CSKA svake sezone ima velike ambicije. Naš tim je mlad, mnogi će odigrati prvu evroligašku utakmicu na domaćem terenu. Pozitivan rezultat bi bio iznenađenje, jer je CSKA favorit", rekao je Lučić.

On je dodao da se nada da će njegovi igrači tremu iskoristiti da budu maksimalno motivisani u meču koji sledi.

Partizan i CSKA do sada su odigrali 15 mečeva, a beogradski tim zabeležio je četiri pobede.

Beta

Pogledajte još