Vaterpolisti Radničkog spremni za Kup Evrope

KRAGUJEVAC, 16. oktobra 2012. (Beta) - Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Dejan Udovičić rekao je u utorak da je njegov tim spreman za utakmice Grupe D Kupa Evrope i da podižu formu iz dana u dan.

"Imamo respektabilne protivnike, pogotovo Sabadelju i Firencu, ali uz pune tribine i pomoć navijača mislim da ćemo uspeti da ostvarimo cilj. Spremni smo, podižemo formu iz dana u dan i jedva čekamo da turnir počne", rekao je Dejan Udovičić na konferenciji za novinare u Kragujevcu.

Pored Radničkog, u Grupi D se takmiče i španski Sabadelj, italijanska Florencija, nemački Potsdam i turski Juzme.

Udovičić je kazao da je najveći konkurent Radničkom za prvo mesto Sabadelj, dok je i Florencija ozbiljan protivnik. "Juzme i Potsdam su velike nepoznanice, ali iskren da budem, mi se i ne bavimo tim ekipama jer smatram da smo apsolutni favoriti protiv njih. Firenca je znatno ozbiljnija, a najveći konkurent biće nam Sabadelj, koji je poslao drugu ekipu na kvalifikacije za Ligu šampiona, kako bi ispao i takmičio se u Evrokupu", kazao je trener Radničkog.

Kapiten Kragujevčana Vanja Udovičić istakao je da je svaki početak težak, ali da je osnovni cilj njegove ekipe osvajanje Kupa Evrope.

"Nadam se da ćemo uz pomoć publike uspeti da izborimo plasman u dalji tok takmičenja i to kao prvoplasirani tim. Osnovni cilj je osvajanje ovog takmičenja, ali svaki početak je težak. Čast nam je što imamo goste iz Španije, Italije, Nemačke i Turske, koji svakako zaslužuju da razmišljamo o njima kao pretendentima za osvajanje Kupa Evrope", istakao je Vanja Udovičić.

Utakmice Grupe D Kupa Evrope igraće se od 18. do 21. oktobra u Kragujevcu.

foto: http://vkradnicki.com/sve-spremno-za-vaterpolo-spektakl-u-kragujevcu/

Pogledajte još