Srbija poražena u Makedoniji

Jedini gol postigao je Agim Ibraimi u 59. minutu iz penala, koji je napravio Nenad Tomović i dobio crveni karton.

Srbija je tako zabeležila i drugi poraz u kvalifikacijama, uz po jedan remi i pobedu.

POGLEDAJ VIDEO: Makedonija - Srbija 1:0

Prvo poluvreme proteklo je u otvorenoj igri obe ekipe, a najbolju priliku propustio je napadač Makedonije Mirko Ivanovski koji je iskoristio lošu procenu štopera Matije Nastasića, ali je slabo zahvatio loptu.

Srbija je u prvom delu igre pokušavala uglavnom udarcima Dušana Tadića i Aleksandra Kolarova iz daljine koji su završavali ili van gola, ili je branio makedonski golman.

Makedonci su do pobede došli iz penala, kada je Ferhan Hasani izašao sam ispred golmana "orlova" Željka Brkića, srušio ga je desni bek Tomović i za to dobio crveni karton, a sa 11 metara precizan je bio Ibraimi.

Tomović je u startnoj postavci zaigrao umesto kapitena Branislava Ivanovića koji je u igru ušao u 68. minutu, umesto Dušana Tadića.

Odmah posle pogotka, Tadić je imao šansu da izjednači, ali je posle dobrog solo prodora neprecizno šutirao sa sedam metara.

Gostujuća ekipa je do gola mogla i u 86. minutu, kada je Ljubomiru Fejsi šut sa 18 metara odbranio golman Tomo Pačovski.

Srbija u sledećoj utakmici kvalifikacija gostuje u Hrvatskoj 22. marta iduće godine, dok Makedonija istog dana dočekuje Belgiju.

MAKEDONIJA: Pacovski - Georgijevski, Noveski, Grnčarov, Lazevski - Demiri (od 86. Šumulikoski), Gligorov, Tasevski (od 74. Tričkovski), Ibrahimi - Hasani, Ivanovski.

SRBIJA: Brkić - Tomović, Nastasić, Biševac, Kolarov - Fejsa, Ignjovski, Tošić - Marković (od 74. Sulejmani), Tadić (od 68. Ivanović), Đuričić (od 60. Lekić).

Beta

Pogledajte još