Izazov mistike

U noćnom klubu "Namaste", velika gužva, u vazduhu se oseća miris laka za kosu. Vešte ruke frizera obavljaju poslednje pripreme frizura pred reviju za predstojeću sezonu pod nazivom "Izazov mistike". Dok neke devojke drže papilotne, druge su pod haubom, neke se tapiraju, a neke feniraju pa uvrću i kače svaki pramičak.

To je samo deo atmosfere koji smo zatekli, a kako smo saznali glavna parola večeri bila je “Sa dobrom frizurom u borbi sa krizom”. Kad malo bolje razmislite, to i nije tako loše, jer šta da radite u ova krizna vremena, najbolje je da promenite boju, dužinu i celu frizuru. Ako ništa drugo, osećaćete se bolje, ali i drugačije. Na ukupno oko 20 modela, muških i ženskih, podrazumevajući londonsku i parisku preporuku za sezonu proleće-leto 2009, predstavljena su tri različita stila frizura. 

Nikola Mladenović pokazao je prisutnima asimetrične i izazovne frizurice u rasponu od senzualnog do vulgarnog. Nešto malo drugačije napravila je Verica Zelen, jer njene kreacije idu od romantičnog do gotik-panka. Frizure koje su definitivno nosive, umerene, svedenih linija, koje mogu da se iskombinuju i u dnevnim i u večernjim prilikama, predstavio je Veselin Dobrić.  

Kako su nam domaćini-frizeri objasnili, kada su boje u pitanju, nema pravila, nose se sve od plavih, preko smeđih tonova do čokoladnih, vatreno crvenih, narandžastih i crnih. Pa ko šta voli. Ima dosta pramenova raznih debljina, boja i oblika, ima čak farbanja u cik-cak, što je za predstojeću sezonu pravo osveženje. Pa tako, drage dame, nemojte da tugujete već promenite frizuru. Proleće je već uveliko tu, samo je pitanje boje i izbora frizure, sve ostalo će doći samo od sebe.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristiić

Pogledajte još