Englezi treba da govore samo o igri

KRUŠEVAC, 17. oktobra 2012. (Beta) - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković rekao je posle eliminacije u baražu za Evropsko prvenstvo od Engleske da bi protivnik trebalo da da govori samo o fudbalu, a ne i o "nekim drugim stvarima".

"Mi im čestitamo, ali mislim da bi trebali da skrenu fokus sa nekih drugih stvari i da pričaju o fudbalu", rekao je Janković posle utakmice u Kruševcu, preneo je Fudbalski savez Srbije na svom sajtu.

Engleska je pobedila u revanšu Srbiju sa 1:0 i sa ukupnih 2:0 plasirala se na Evropsko prvenstvo, a posle utakmice je na terenu došlo do sukoba igrača i pojedinih članova stručnog štaba, koji se nastavio i u tunelu.

Selektor Engleske Stjuart Pirs rekao je da su navijači vredjali levog beka njegovog tima Denija Rouza koji je crnac, a kapiten Džordan Henderson kazao je da je publika na njih bacala kamenje, stolice i metalni novac.

"Njihovo prvo i jedino pitanje bilo je vezano za uskakanje klupe u teren na kraju utakmice, što ja iskreno ne mogu da razumem. Mislim da bi trebali da budu srećni što su se uopšte kvalifikovali. Posle ovakve bitke nije korektno pričati o drugim stvarima", kazao je on.

Janković je rekao da je razočaran ishodom baraža, ali da njegova ekipa nema čega da se stidi.

Pogledajte još