Rouz: Pogodili su me kamenom u glavu

Kako je danas preneo danas britanski Skaj sport, on je rekaoda je zbog toga bio "ljut i nije mogao da se koncentriše na utakmicu".

"Počelo je (vređanje) tokom zagrevanja. Rekao sam (pomoćnom treneru Stivu) Vrigliju šta se događa, a on mi je kazao da pokušam da prevaziđem to i da će se time baviti posle meča", rekao je Rouz.

"Čuli su se majmunski krici svaki put kada bih prišao aut-liniji, a u drugom poluvremenu su me dva kamena pogodila u glavu kada sam hteo da izvedem aut. Posle toga nisam više bio koncentrisan na meč. Bio sam ljut i pravio sam greške", dodao je bek mlade reprezentacije Engleske.

Engleska je u revanš utakmici baraža u Kruševcu pobedila Srbiju sa 1:0, i sa ukupnih 2:0, plasirala se na Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

Po završetku utakmice došlo je do velike gužve na terenu i guranja igrača i članova stručnih štabova obe reprezentacije.

Fudbalski savez Engleske saopštio je da je uložio žalbu Evropskoj fudbalskoj federaciji (Uefa) zbog vređanja na rasnoj osnovi.

U gužvi koja je nastala po završetku meča, Rouz je dobio crveni karton zbog provokacija i šutiranja lopte u publiku.

POGLEDAJ VIDEO: Tuča Srba i Engleza u Kruševcu

"Kada smo postigli gol (u sudijskoj nadoknadi utakmice) normalno je da sam izrazio svoje emocije. Posle toga su me okružili srpski igrači, počeli su da me guraju i onda je počela tuča", kazao je Rouz.

Fudbaler Sanderlenda rekao je da bi zbog incidenta reprezentacija Srbije trebalo da bude kažnjena suspenzijom.

"Sudija mi je dao crveni karton pošto sam šutnuo loptu, iako je utakmica već bila gotova. Majmunski krici počeli su mnogo pre toga. To nije pošteno, Srbija mora da bude suspendovana", rekao je Rouz.

Beta

Pogledajte još