Bez ponavljanja postupka u slučaju Taton

BEOGRAD, 17. oktobra 2012. (Beta) - Viši sud u Beogradu saopštio je u sredu da je odbacio zahtev advokata za ponavljanje krivičnog postupka protiv pravosnažno osudjenih za ubistvo francuskog navijača Brisa Taton.

Krivično vanpretresno veće tog suda je 9. oktobra odbacilo zahtev branilaca imajući u vidu da je činjenično stanje nesumnjivo i potpuno utvrdjeno na osnovu izvedenih dokaza, a da saslušanje svedoka koje su prredložili advokati, iako jeste nov dokaz, ne bi moglo da dovede do oslobadjanja osudjenog ili do blaže kazne.

"Kao takav, taj dokaz očigledno nije podoban da se na osnovu njega dozvoli ponavljanje postupka, dok ostali navodi izneti u predlogu za ponavljanje postupka, po oceni veća, ne sadrže predlog novih činjenica i dokaza, budući da su već isticani u toku pravnosnažno okončanog krivičnog postupka", naveo je Viši sud u saopštenju.

Predlog za ponavljanje postupka podnela je advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja zastupa osudjenog Ivana Grkovića, i advokat Svetozar Vujačić, branilac osudjenog Dejana Puzigaće.

Protiv ovog rešenja stranke u postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Ustavni sud Srbije saopštio je u utorak da je odbacio žalbu na presude Višeg suda i Apelacionog suda u Beogradu osudjenima za ubistvo Tatona.

Pogledajte još