Kuzmanović predao kandidaturu za predsednika DS

BEOGRAD, 17. oktobra 2012. (Beta) - Funkcioner Demokratske stranke (DS) i predsednik beogradske opštine Vračar Branimir Kuzmanović predao je u sredu u sedištu te partije kandidaturu za predsednika DS-a.

Kuzmanović je prvi zvanično predao kandidaturu, pred izbornu skupštinu DS-a, zakazanu za 10. novembar.

Posle predaje kandidature, Kuzmanović je novinarima rekao da su ga podržala 33 člana Glavnog odbora, a da podršku opštinskih odbora nije ni tražio.

"Nije važno šta želite da budete, već šta želite da postignete, a ja želim da postignem da se znanje članova DS-a iskoristi na dobrobit zemlje", rekao je Kuzmanović.

Upitan kakve su mu šanse da postane predsednik DS-a, on je naveo da ideja koju kandiduje mora da pobedi, da svaku ideju predstavljuju ljudi i da je zbog toga bilo potrebno da se kandiduje.

"DS mora imati praktično definisane politike, da znamo šta se sprovodi i u čije ime. Mora da se sprovodi program i politika stranke, a ne interesi pojedinaca", dodao je Kuzmanović.

Kandidature za mesto predsednika DS-a najavili su i sadašnji lider stranke Boris Tadić, njegov zamenik Dragan Djilas i nekadašnji premijer Zoran Živković.

Pogledajte još