Stefani Rajs odustala od trke na 100 metara delfin na SP

SIDNEJ, 31. marta 2009. (Beta-Rojters) - Trostruka olimpijska šampionka u plivanju Australijanka Stefani Rajs odustala je od učešća u trci na 100 metara delfin na Svetskom prvenstvu u Rimu, saopštio je australijski tim.

Rajs je na australijskim kvalifikacijama izborila učešće u pet disciplina na Svetskom prvenstvu, ali je ipak odlučila da propusti trku na 100 metara delfin, jer će se na Svetskom prvenstvu u kratkom vremenskom roku održati trke u disciplinama na 100 metara delfin i 200 metara mešovitim stilom, što je njena specijalnost.

Rajs je na Igrama u Pekingu uz svetske rekorde osvojila zlatne medalje na 200 i 400 metara mešovito, kao i u štafeti 4 x 200 metara slobodnim stilom.

"Ona je olimpijska šampionka i svetska rekorderka u disciplini 200 metara mešovito i to je njena omiljena trka. Odustajanje od trke na 100 metara delfin je bila teška odluka, ali mislim da je to najbolje rešenje", rekao je selektor plivačke reprezentacije Australije Alan Tompson.

Tompson je rekao da će Felisiti Galvez, aktuelna svetska šampionka na 100 metara delfin u malim bazenima, zameniti Rajsovu u toj disciplini u Rimu.

Pogledajte još