Podržati principe Globalnog dogovora UN

BEOGRAD, 18. oktobra 2012. (Beta) - Državni sekretar u ministarstvu privrede i finasija Vlajko Senić izjavio je u četvrtak da je neophodno da Srbija razvija konkurentnu privredu i da unapredjuje izvoz uz poštovanje osnovnih ljudskih prava, zaštitu životne sredine i nastavak borbe protiv korupcije.

On je na sastanku evropske mreže Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija (UN) o održivosti u finansijskom sistemu i ulozi lokalnih mreža u održivom razvoju i borbi protiv korupcije, kazao da svi u Srbiji moraju da podrže principe Globalnog dogovora UN bez obzira na tešku ekonomsku situciju, možda najtežu u proteklih 12 godina.

"Bez obzira na tešku ekonomsku situaciju i prioritete vlade vezane za deficit, dugove, nelikvidnost, nezaposlenost i pad bruto društvenog proizvoda (BDP), ne sme se zapostaviti odgovornost prema društvu, zaposlenima i životnoj sredini", kazao je Senić.

Prema njegovim rečima, prethodna vlada donela je Nacionalnu strategiju za društveno odgovorno poslovanje i usvojila je akcioni plan za primenu tog dokumenta.

Stalni koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante kazao je da Srbija ako želi da bude deo Evropske unije mora da prilagodi svoje vrednosti toj zajednici uz moralnu obavezu za takvo ponašanje.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.