Podržati principe Globalnog dogovora UN

BEOGRAD, 18. oktobra 2012. (Beta) - Državni sekretar u ministarstvu privrede i finasija Vlajko Senić izjavio je u četvrtak da je neophodno da Srbija razvija konkurentnu privredu i da unapredjuje izvoz uz poštovanje osnovnih ljudskih prava, zaštitu životne sredine i nastavak borbe protiv korupcije.

On je na sastanku evropske mreže Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija (UN) o održivosti u finansijskom sistemu i ulozi lokalnih mreža u održivom razvoju i borbi protiv korupcije, kazao da svi u Srbiji moraju da podrže principe Globalnog dogovora UN bez obzira na tešku ekonomsku situciju, možda najtežu u proteklih 12 godina.

"Bez obzira na tešku ekonomsku situaciju i prioritete vlade vezane za deficit, dugove, nelikvidnost, nezaposlenost i pad bruto društvenog proizvoda (BDP), ne sme se zapostaviti odgovornost prema društvu, zaposlenima i životnoj sredini", kazao je Senić.

Prema njegovim rečima, prethodna vlada donela je Nacionalnu strategiju za društveno odgovorno poslovanje i usvojila je akcioni plan za primenu tog dokumenta.

Stalni koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante kazao je da Srbija ako želi da bude deo Evropske unije mora da prilagodi svoje vrednosti toj zajednici uz moralnu obavezu za takvo ponašanje.

Pogledajte još