Kamsvog: U Srbiju smo uložili 240 miliona evra

BEOGRAD, 18. oktobra 2012. (Beta) - Ambasador Norveške u Srbiji Nils Ragnar Kamsvog rekao da je Norveška dala Srbiji više od 240 miliona evra u poslednjih 12 godina i da je ona jedan od najvećih bilateralnih donatora u državi.

"Norveška smatra da je njena pomoć znatno doprinela jačanju stabilnosti u Srbiji. Cilj i smisao pomenutih donacija je podrška EU integracija Srbije...", rekao je Kamsvog na konferenciji u Medija centru o organizacijama civilnog društva.

On je kazao da je Norveška povećala donacije u oblasti razvoja lokalnih projekata, kroz saradnju sa opštinama i nevladinim organizacijama.

"Imajući u vidu visinu od 0,5 miliona evra od pre dve godine, podrška Norveške civilnom sektoru, uključujući i ovaj konkurs verovatno će biti oko četiri miliona evra u ovoj godini", rekao je Kamsvog.

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer rekao je da je neophodna dobra organizacija civilnog društva kako bi Srbija napredovala i postala bolje mesto za život gradjana.

Predsednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Milica Delević rekla je da u Srbiji postoji jaka društvena podrška za borbu protiv korupcije.

"Kada je u pitanju poštovanje ljudskih prava, nediskriminacija, uključivanja manjina i ranjivih grupa rekla bi da ta društvena podrška nije toliko jaka", rekla je Delević.

Pogledajte još