Zadovoljni radom Agencije za restituciju

BEOGRAD, 18. oktobra 2012. (Beta) - Koordinator Mreže za restituciju u Srbiji Mile Antić izjavio je u četvrtak da su u toj mreži zadovoljni radom Agencije za restituciju i da ta agencija efektivno postaje jedno od najvažnijih antikorupcijskih tela u Srbiji.

"Kroz proces restitucije i rad Agencije za restituciju svaki pojedinačni slučaj, skoro bez izuzetaka, razotkriva odredjene manipulacije, od ozbiljnih sa kriminogenim bekgraundom, pa do manje ozbiljnih, ali vezanih za loše državno gazdovanje imovinom", rekao je Antić agenciji Beta.

Antić je istakao da je Agencije počela da radi ono za šta je i formirana, a to je pre svega da vraća imovinu gradjanima i da iz neodgovornih ruku onih koji su je koristili ili uzurpirali počne da vraća onima koji su je stvarali.

Taj proces je, prema njegovim rečima, doneo višestruke koristi za državu Srbiju, za njene gradjane. "Restitucija jedino smeta nekim povlasćenim privilegovani grupama, koji su zaista u manjini i o čijim interesima mi ne bi trebalo da vodimo toliko računa, već nadležna tužilaštva", rekao je Antić.

Ocenujući da je Zakon o restituciji nesporno loš, on je istakao da je za uspešan nastavak rada na vraćanju oduzete imovine neophodno ipak što pre pristupiti izmenama tog zakona, tako što bi bila uvedena supstitucija i ukinuta bezbrojna besmislena ograničenja.

Pogledajte još