Jug Radivojević selektor festivala Dani komedije

JAGODINA, 18. oktobra 2012. (Beta) - Reditelj Jug Radivojević izabran je za novog selektora jagodinskog pozorišnog festivala "Dani komedije", jednoglasno je u četvrtak odlučio Upravni odbor tog festivala.

Festival najboljih komediografskih ostvarenja se održava već 41 godinu od 20. do 27. marta u Jagodini.

Predsednik Upravnog odobra festivala Dobrica Milićević je na konferenciji za novinare rekao da će Radivojević biti selektor naredne dve godine, odnosno 42. i 43. festivala.

"Naše iskustvo u saradnji sa Jugom Radivojevićem je više nego zadovoljavajuće, a o njegovim umetničkim kvalitetima ne moram ni da govorim jer je on jedan od najangažovanijih reditelja u Srbiji", kazao je Milićević.

Jug Radivojević je dobitnik dve statuete "Ćurana" za režiju predstave "Put oko sveta" u kooprodukciji Kruševačkog pozorišta i Festivala "Dani komedije" 2011. godine i za režiju predstave "Pop Ćira i pop Spira" Pozorišta na Terazijama 2004. godine.

Radivojević je na ovogodišnjem 41. festivalu bio predsednik žirija.

Pozorišni kritičar i teatrolog Ana Tasić je šest godina obavljala funkciju selektora festivala. Izmedju ostalih, selektori festivala smeha bili su i Muharem Pervić, Milosav Buca Mirković, Dragoslav Lazić, Dejan Penčić Poljanski, Milutin Mišić, Dragana Bošković.

Pogledajte još