Karadžić osudio dogadjaje posle utakmice u Kruševcu

BEOGRAD, 18. oktobra 2012. (Beta) - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić osudio je u četvrtak dogadjaje posle utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu i rekao da se izvinio delegaciji protivničke ekipe.

"Bili smo svedoci ružnih i sportu neprimerenih scena posle meča u Kruševcu. Uputio sam izvinjenje svim ljubiteljima fudbala i delegaciji Fudbalskog saveza Engleske na doživljenim neprijatnostima. Kada govorim o incidentu, mislim na tuču u kojoj su učestvovali pojedini igrači i članovi stručnih štabova obe selekcije", rekao je Karadžić za sajt FSS.

Posle revanš utakmice baraža za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, došlo je do sukoba većine fudbalera i nekih članova stručnih štabova obe reprezentacije, a gosti su se posle meča žalili Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) zbog rasističkog skandiranja navijača.

"Izvinjenje sam uputio u ime Saveza koji je bio domaćin tom prilikom, a ne zbog činjenice da je greška samo naša", rekao je predsednik FSS.

Karadžić je kazao da mladost nije opravdanje za ponašanje pojedinih reprezentativaca Srbije.

"Nedopustivo je ponašanje odredjenih članova naše ekipe. Mladost nije opravdanje za greške igrača, a revolt zbog nečijeg nesportskog poteza ne sme i ne može da bude izgovor za pojedince iz štaba koji su očigledno prekršili propise. Ja nisam disciplinski sudija i neću da presudjujem ni ovom prilikom", kazao je Karadžić.

Predsednik FSS je istakao da mu je drago što su članovi Disciplinske komisije FSS već zatražili potrebne izjave oko incidenta.

"Glave nećemo da sečemo samo zato što to neko traži, ali hoćemo da kaznimo svakog ko je pogrešio. Mnogi vidjeni problemi nisu samo naši, već su prateći milje savremenog fudbala, što nas nikako ne oslobadja obaveze da ih eliminišemo iz sopstvene kuće", kazao je Karadžić.

On je kazao da ima "veliko poverenje" u nadležne organe UEFA koji će pokrenuti postupak.

"Srpski narod nikada nije bio, niti će biti rasistički. O tome svedoči naša istorija, a ponašanje gledalaca kao reakcija na poraz i tuču aktera utakmice ne sme se poistovetiti sa jednim od najvećih zla modernog doba", kazao je Karadžić.

Pogledajte još