Fabregas: Ne planiram da odem u Real

BEOGRAD, 31. marta 2009. (Beta) - Fudbaler engleskog premijerligaša Arsenala Sesk Fabregas izjavio je da ne planira da ode u Real Madrid, iako je razgovarao sa bivšim predsednikom španskog kluba Ramonom Kalderonom.

Fabregas je rekao da je telefonom razgovarao sa bivšim predsednikom Reala Kalderonom, koji je, kako su preneli španski mediji, želeo da proveri kako napreduju pregovori oko pozajmice.

"Tačno je da me je Kalderon lično kontaktirao - razgovarali smo telefonom jer je želeo da čuje kako napredujem u Engleskoj. Ali, nikada mu nisam obećao da ću potpisati za Real, kao što to nisu uradili ni moji agenti. Ja držim svoju reč i tvrdim da nikada nijednom klubu nisam pružio razlog da veruje da ću napustiti Arsenal", rekao je Fabregas za El Mundo.

Reprezentativac Španije rekao je da je počastvovan interesovanjem čelnika Reala, ali da će ipak opstati u Engleskoj.

"Ovo je veliki kompliment za mene jer jedan od najvećih klubova zainteresovan... Ali, ja sam igrač Arsenala i imam važeći ugovor do 2014. godine", dodao je Fabregas.

Fabregas je od 2000. do 2003. godine igrao u juniorskom timu Barselone, odakle je otišao u Arsenal. Za londonski klub odigrao je 219 utakmica uz 27 postignutih golova.

Za reprezentaciju Španije, sa kojom je osvojio Evropsko prvenstvo 2008. godine, nastupio je na 37 utakmica uz jedan postignut pogodak.

Pogledajte još