Drašković: Zamajavaju narod Kosovom

"Srbija propada, a u toj Srbiji na kosovskoj priči tovi se patriotska antinacionalna elita", kaže Vuk Drašković.

"Narod se obmanjuje pričama o teritorijalnim suverenitetu i integritetu. Nema Srbije na Kosovu, ima srpskog naroda, crkava, manastira", kaže Drašković, gostujući na B92.

Drašković kaže da je u najvećem interesu Srbije da shvati šta ne može i šta jedino može i da "krenemo u najširu normalizaciju odnosa između Srbije i Kosova".

Kosovo je nažalost izgubljeno i možemo ga samo ratom vratiti

"Mi Kosovo ne moramo formalno da priznamo, teško nam pada što je Kosovo izgubljeno, ali je izgubljeno", kaže Drašković i dodaje da se Kosovo može vratiti samo ratom, a pitanje je da li Srbija može sada da ratuje i kako bi to prošlo.

Drašković navodi da nam je Kosovo "specijalni sused" i da sa njima treba da se uspostave sve kulturne, ekonomske i druge veze.

Drašković navodi da "Srbija čeka svog De Gola", koji bi stavio tačke na laži i obmane.

Lider SPO dodaje da smo se mi okrenuli Rusiji, ali da "i sa Rusijom i sa Kinom nećemo se vratiti na Kosovo".

Rezolucija 1244 je naveća obmana

"A najveća je da nam 1244 garantuje suverenitet i teritorijalni integritet. Upravo tom rezolucijom Srbija je morala da povuče svaku vlast i upravu sa cele teritorije Kosova. Tom rezolucijom je Albancima dato pravo na samoopredeljenje, koje su iskoristili", kaže Drašković.

On dodaje da bi bilo mudro prihvatiti nestatusni deo Ahtisarijevog plana.

"Nama je ponuđena zaštita za Srbe, crkve, manastire, posebne i specijalne veze srpskih opština sa državom Srbijom...Garantuje se da je svaki manastir svojina SPC sa sedištem u Beogradu. Srpski bi bio zvanični jezik kao i albanski. To je taj Z 4. Srbija mora da dobije svog De Gola, onaj koji će kazati da, prihvatam nestatusni deo Arisarijev plana... onaj koji to uradi zadužio je Srbiju", kaže Drašković.

Drašković navodi da treba da prihvatimo stav Evrope, ne zato što je njen, nego zato što "je to u našem najvećem i državnom i nacionalnom interesu".

Drašković je naveo da ne može da bude licemeran i optužuje one koji su sada na vlasti "jer su oni nasledili ruševine naših snova".

Pogledajte još