Ministarstvo pomaže klubovima u Ligi šampiona

BEOGRAD, 19. oktobra 2012. (Beta) - Ministarka omladine i sporta Alisa Marić potpisala je u petak ugovore sa granskim sportskim savezima Srbije u cilju pomoći klubovima koji su učesnici Lige šampiona.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ugovore su potpisali predsednik Rukometnog saveza Velimir Marjanović, predsednik Vaterpolo saveza Velibor Sovrović, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Slobodan Milošević, potpredsednik Košarkaškog saveza Dejan Tomašević i generalni sekretar Teniskog saveza Dušan Orlandić.

Sastansku su prisustvovali još i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i predstavnici klubova.

Ministarstvo omladine i sporta je, takodje, najavilo akciju "Dodir šampiona" u okviru koje će se školska deca družiti sa sportistima iz zemlje koji igraju u najboljim evropskim ligama.

"Naš cilj je da sport vratimo u škole. On treba da bude dostupan svoj deci, a najbolji način je kroz razvijanje školskog sporta. Ne mogu svi da postanu šampionu, ali svi moraju da dobiju priliku da iskažu i razviju svoj talenat", rekla je ministarka Marić.

Pogledajte još