Uralvagonzavod jedini na tenderu za Železaru

BEOGRAD, 19. oktobra 2012. (Beta) - Zavisno preduzeće ruske kompanije Uralvagonzavod (UVZ) jedino se prijavilo na tender za strateškog partnera Železare "Smederevo", saopštila je u petak Agencija za privatizaciju Srbije.

Kako se navodi, jedino se ta kompanija prijavila u petak do 16 sati kada je istekao rok za dostavljanje prijava za učešće u transakciji i otkup transakcione dokumentacije za izbor strateškog partnera za smederevsku železaru.

Ruska državna kompanija Uralvagonzavod je 11. oktobra potvrdila da je zainteresovana za kupovinu Železare "Smederevo" i da o tome pregovara sa srpskom vladom, ali da nema nameru da ucestvuje na tenderu.

Po pisanju moskovskog dnevnika Komersant, tu kupovinu otežava raspisani zvanicni tender jer je UVZ planirao da "problematično preduzeće dobije fakticki besplatno".

Ministarstvo finansija i privrede Srbije je 8. oktobra objavilo novi tender za izbor strateškog partnera za Železaru "Smederevo".

Kako je navedeno u javnom pozivu, potencijalni ponudjači mogu da otkupe transakcionu dokumentaciju po ceni od 10.000 dolara.

Proizvodnja u Železari privremeno je obustavljena početkom jula.

Pogledajte još