Tadić: Borićemo se za očuvanje lokalnih vlasti

BEOGRAD, 19. oktobra 2012. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je u petak da će "vrlo brzo" doći vreme kada će se svi "ponovo oslanjati na DS" i da će se ta partija boriti za "očuvanje svih lokalnih zajednica na vlasti", uključujući i Beograd.

"DS će se boriti za očuvanje svih lokalnih zajednica na vlasti, gde god", rekao je Tadić za Radio-televiziju Srbije.

Tadić je istakao da neće dozvoliti podelu DS-a, jer bi to, kako je naveo, bila katastrofalna greška. "Ne dozvoljavam podelu DS-a, jer bi to bila katastrofalna greška ne samo za DS već i za Srbiju", rekao je Tadić.

Tadić je podsetio da nije isključena mogućnost da dodje do ponovnih izbora na državnom nivou i da kao "prirodnog" koalicionog partnera vidi Liberalno demokratsku partiju, ali i da nije isključen razgovor sa Srpskom naprednom strankom, ako zadrži "evropsku orijentaciju".

Dodao je da potencijalni koalicioni partneri DS-a neće biti Ujedinjeni regioni Srbije, a za Socijalističku partiju Srbije je rekao da je teško da je zamisli u kaoliciji s DS-om.

Komentarišući izbornu skupštinu DS-a koja bi trebalo da se održi 10. novembra, Tadić je kazao da će glasanje biti tajno i da "niko neće moći da se ljuti".

"Nadam se da imam podršku i svakako ću staviti akcenat na demokratizaciju stranke, reforme za opozicionu ulogu, unutrašnju kontrolu i pitanje kadrovske politike koje mora da se popravi", rekao je bivši prexcdsednik Srbije.

Pogledajte još