Radoš Bajić: Američki producenti biraju glumca kao konja

Glumac i reditelj Radoš Bajić podsetio se gostujući u emisiji "Veče s Ivanom Ivanovićem" svoje karijere, govorio je o novom projetu - seriji "Ravna gora", ali i o tome, kako je snimajući u Pragu film "Sarajevski antentat", zapao za oko holivudskim producentima.

- Bio sam visok, lep i mlad. Pošto su producenti pogledali materijal dobo sam ugovor od šest meseci za školovanje u Londonu, koje je bilo otvorena karta za Holivud. U Londonu, pored engleskog jezika, trebalo je da pohađam i časove borilačkih veština, ali videli su mi se samo gornji zubi kada se smejem, a Holivud traži da se glumcu vide i gornji i donji zubi kada se smeje, zahtevali su da srežem trojke. Ali ja sam bio mlad i zaljubljen u svoju sadašnju ženu. Američki producenti kada izaberu glumca to vam je kao da su unajmili konja - ispričao je Bajić.

Bajić je govorio i o velikim rediteljskim imenima s kojima je radio kao što su Hajrudin Krvavac, Živko Nikolić, Živojin Pavlović, posebno ističući dobra iskustva u radu s Pavlovićem.

Bajić je u emisiji gostovao sa svojom decom - ćerkom rediteljkom Jelenom Jočić Bajić i sinom glumcem Nedeljkom Bajićem.

Radoš Bajić je najavio da se, ovih dana, nastavlja snimanje serije "Ravna gora" u Beogradu.

- Cilj serije jeste da se sagledaju na objektivan način svi događaji iz naše prošlosti koji su doveli do podele u srpskom narodu i do toga da Srbi izgube državu i učestvuju u jednom bratoubilačkom ratu - rekao je Bajić.

Njegova kći Jelena je naglasila da je ovaj projekat verifikovan strane od Instituta za savremenu istorju.

Pogledajte još