Kapelo u problemima zbog povređenih napadača

LONDON, 31. marta 2009. (Beta-Rojters) – Fudbalski reprezentativac Engleske Daren Bent, koji je pozvan u nacionalni tim za kvalifikacionu utakmicu protiv Ukrajine kao zamena za povređene napadače Emila Heskija i Karltona Kola, propustiće taj meč zbog povrede, rekao je u utorak selektor Fabio Kapelo.

Kapelo je pozvao napadača Aston Vile Gabrijela Agbonlahora kao zamenu za Benta, koji je pokidao tetivu kolena na treningu u ponedeljak.

“Na današnjem treningu je trpeo velike bolove pa smo ga poslali na terapiju. Pozvao sam Agbonlahora, ali će utakmicu protiv Ukrajine sigurno početi Piter Krauč“, rekao je Kapelo.

Heski se povredio u subotu na prijateljskoj utakmici protiv Slovačke, posle samo 15 minuta igre. Kol, koji ga je zamenio, povredio se posle 34 minuta.

Krauč je na utakmici protiv Slovačke, na kojoj je Engleska na Vembliju pobedila sa 4:0, takođe napustio teren zbog povrede, ali biće spreman za meč protiv Ukrajine.

Reperezentacija Engleske je prva u Grupi Šest sa 12 bodova iz četiri utakmice, dok je Ukrajina treća sa sedam bodova, ali i utakmicom manje.