Partizan je favorit, ali mi imamo pravo na nadu

"Obično u ovakvim utakmicama, sa derbi prefiksom, šanse su 50:50, ali u ovim specifičnim okolnostima znamo kome pripada uloga favorita. To je Partizan, tim koji suvereno vlada poslednjih pet godina (u Srbiji) i koji je jedini naš tim koji je u kontinuitetu učesnik grupne faze Lige šampiona, odnosno Lige Evrope", rekao je Nikolić novinarima na stadionu Rada uoči sutrašnje utakmice devetog kola Super lige.

Razlika između prvoplasiranog Partizana i trećeplasiranog Rada je četiri boda, ali Nikolić je kazao da to ne znači da će crno-beli pobediti sutra na stadionu Obilića.

"Partizan je najkvalitetniji tim na ovim prostorima, ali fudbal je igra u kojoj ne pobeđuje skuplji tim i ekipa koja je favorit pre meča. To je ono što nas ohrabruje. Ako kvalitetno odradimo meč, sa disciplinom u taktičkim zadacima i voljnim momentom na gornjoj granici mogućnosti, onda imamo pravo da verujemo u povoljan rezultat", istakao je Nikolić.

Navijači Rada su prošle sezone bojkotovali utakmice koje je njihov tim igrao na stadionu Obilića, na Vračaru, a Nikolić je najavio da bi tako nešto ponovo moglo da se desi.

"Ne bih rekao da se utakmica igra na neutralnom terenu, već i na manje od toga, jer će biti prisutna samo Partizanova publika. Fudbal, ipak, nije igra koja se rešava na tribinama, već na terenu, gde se susreću 11 na 11 igrača", kazao je Nikolić.

On je dodao da su njegovi igrači dobro radili tokom dvonedeljne pause zbog termina za reprezentacije.

"Imamo dobro raspoloženje u timu, a mislim da smo dobro odradili dosadašnji deo sezone. Cilj nam je da pokažemo karakter, hrabrost i da budemo disciplinovani. Poštujemo protivnika, ali ga se ne plašimo. Niko nema pravo da nam oduzme želju i nadu da možemo da pobedimo", rekao je Nikolić.

Utakmica Rad - Partizan počeće u 12.30, a igra se na stadionu Obilića pošto je procenjeno da stadion Rada ne ispunjava bezbednosne uslove za utakmice visokog rizika.

Beta

Pogledajte još