Ljajić deo državnog tima za pregovore o Kosovu

BEOGRAD, 21. oktobra 2012. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će biti deo državnog tima za pregovore o Kosovu, kao osoba zadužena za telekomunikacije.

Ljajić je rekao da Srbija ime velike interese kada je reč o telekomunikacijama na Kosovu i da će to biti jedna od glavnih tema pregovora Beograda i Prištine.

"Tu imamo velike interese. Srbija je tu dosta uložila, imamo veliku imovinu, naš telekomunikacioni operater ima veliku imovinu na Kosovu. To će biti jedna od tri glavne teme", rekao je Ljajić u intervjuu za dnevni list Pres od nedelje.

Ljajić, koji je i ministar trgovine, telekomunikacija i informacionog društva, rekao je da je do sada odgovornost za neuspeh dijaloga sa Prištinom uglavnom prebacivana na Beograd.

"Ovim potezom (susretom premijera Kosova i Srbije u Briselu), kao i našim predlogom da se dijalog podigne na viši politički nivo, preuzimamo inicijativu", rekao je Ljajić i dodao da je to put da Srbija što pre dodje do datuma za početak pregovora sa EU.

Upitan da li će ostati veran potpredsedniku Demokratske stranke Draganu Djilasu u Beogradu, odnosno da li će aktuelna vlast opstati, Ljajić, koji je i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, kazao je da će "do kraja ostati verni toj listi".

Pogledajte još