Smotra dečjih i omladinskih predstava

JAGODINA, 21. oktobar 2012. (Beta) – U Jagodini sutra počinje treći Festival dečijih i omladinskih pozorišnih predstava Srbije, na kome će se do 27. oktobra, takmičiti deset predstava iz Srbije i Slovenije.

U konkurenciji dečijih predstava učestvuje pet pozorišta iz Beograda, Požarevca, Čačka, Prijepolja i Obilića, a u konkurenciji omladinskih predstava pozorišta iz Slovenije, Velike Plane, Zrenjanina, Sente i Kruševca.

Selektor ovogodišnjeg festivala je dramski umetnik Dejan Cicmilović, a predstave će ocenjivati žiri u sastavu: dramski umetnici Lidija Vukićević i Milenko Pavlov i direktor jagodinske Gimnazije Miroslav Veljković.

Prema rečima umetničkog direktora festivala Bojana Miloradovića, ove godine prvi put će se dodeliti nagrada za najduhovitiju omladinsku predstavu "Zoran Radmilović" koja je ustanovljena uz saglasnost njegove ćerke Ane Radmilović.

Tokom šest dana festivala biće organizovan i prateći program sa predstavama dečijih trupa iz Jagodine, seminari, kao i veče sa glumcima Lidijom Vukićević i Milenkom Pavlovim.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.