Pet navijača uhapšeno zbog incidenata u Morači

Lakše povrede zadobilo je sinoć šest navijača i tri policajaca, a prema nezvaničnim informacijama uhapšeno je pet osoba. Povređenima je ukazana pomoć u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore.

Policija je potvrdila da će na osnovu snimaka sa bezbednosnih kamera utvrditi ko je još odgovoran za incidente u dvorani i van nje i da će i te osobe biti privedene. Saopštenje povodom nereda u dvorani Sportskog centra Morača policija će izdati tokom današnjeg dana.

POGLEDAJ VIDEO: Tuča navijača Budućnosti i Partizana

"Vijesti" navode da su se neredi iz dvorane preselili i na ulice, pa je policija morala da interveniše i na više lokacija u Podgorici. List tvrdi da su na parkingu u blizini dvorane polomljena stakla na policijskom i na još nekoliko vozila.

Utakmica regionalne lige, koju je Partizan dobio rezultatom 81:62, počela je sa 30 minuta zakašnjenja zbog nereda na tribinama, kada su dve grupe navijača krenule jedna ka drugoj, a obe ekipe povukle su se sa terena.

Navodno su pristalice Partizana pesmom isprovocirale navijače Budućnosti, koji su uleteli na parket, nakon čega je policija prvo ispraznila tribinu gde se nalaze gostujući navijači, a potom intervenisala i na delu tribine gde su se nalazili podgorički "Varvari" i uz upotrebu sile uklonila ih iz dvorane. Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava bila je i velika koncentracija dima u dvorani.

Posle intervencije policije strasti su se smirile i utakmica je odigrana, a košarkaši oba tima zaslužili su priznanje za korektno i sportsko ponašanje.

(Tanjug)

Pogledajte još