Kako izgleda idealan ženski dan

Ženama je u životu najbitnija raznolikost, a savršen dan za njih uključuje 82 minuta druženja sa prijateljima, dozu šopinga od 56 minuta i 75 minuta uživanja u hrani, rezultati su zajedničke studije nemačkog Univerziteta u Bremenu i američkog Instituta za tehnologiju Džordžija koja je rađena na 900 žena starosti 38 godina, piše "24sata.hr".

Idealna aktivnost im je spavanje i romantika, a priželjkuju osam sati neprekinutog sna i 106 minuta kvalitetnog vremena s partnerom.
Osim toga, savršen dan za njih znači 98 minuta za računarom, 78 minuta za opuštanje i 57 minuta za telefonske razgovore, prenosi "24sata.hr". Takođe, skoro dvostruko više vremena pripadnice lepšeg pola spremne su da potroše na vežbanje nego na posao. Na vežbanje bi potrošile 68 minuta na dan, a za rad 36 minuta. Prioritet su im partner i porodica, a slede druženje i opuštanje, potvrdila je studija.

"Da bi im život bio bolji i srećniji, ljudi bi trebalo da više vremena provode sa prijateljima i rođacima, a što manje sa šefom i kolegama s posla. Kako više vremena provodimo na poslu, u druženju sa porodicom i prijateljima uživamo još više upravo zato što su takve aktivnosti retke",
ističu naučnici.

Pogledajte još